Vitaal voor bedrijven

Fitte werknemers zijn blije en productieve werknemers die minder verzuimen en langer blijven.

N

Hogere effectiviteit

Vitaliteit medewerkers verbetert de effectiviteit van de hele organisatie!

N

Minder ziekteverzuim

Dring ziekteverzuim terug en bespaar veel kosten.

N

Minder verloop

Investeer in vitale medewerkers en je verloop neemt af!

Meetbare organisatorische resultaten.

Vitaliteit als strategische bedrijfsdoelstelling

Vind je het belangrijk dat je personeel fit is? Dat ze goed presteren? Dat de sfeer op de werkvloer goed is? Dan is het belangrijk om oog te hebben voor vitaliteit van de werknemers. Vaak staat efficiency hoog in het vaandel, maar hoe staat het dan met de belastbaarheid van je werknemers?

Onderzoek heeft aangetoond dat alleen de focus op gezondheid niet voldoende is en misschien wel contra effectief is. Betrokkenheid is noodzakelijk. Vitaliteit zou een strategische bedrijfsdoelstelling moeten zijn. De individuele vitaliteitsresultaten van een werknemer verbeteren de effectiviteit van de hele organisatie! Fysiek en geestelijk welbevinden zijn dus geen softe nice to haves( of have nots).

Als ze geïntegreerd worden op strategisch niveau wordt het een krachtig instrument en om te zetten in meetbare organisatorische resultaten.

Vinea Coaching Vlissingen - Lennard de Rijke

“Ik las recent een interview met een directeur van een groot bedrijf (1500+ werknemers). Het onderwerp was vitaliteitsmanagement. Het betreffende bedrijf had fors geïnvesteerd in gezondheid bevorderende programma’s voor de werknemers. Totaal een bedrag van 150.00 euro. Bij aanvang hiervan had het bedrijf een ziekteverzuim van 6,5%. Nu is het verzuimcijfer teruggedrongen met 2%. Een rekensom leerde deze directeur dat het een win/win situatie was. 1% verzuim kostte dit bedrijf namelijk 1.2 miljoen euro per jaar.

Investering op korte én lange termijn

Vitaliteit gaat verder dan alleen een uurtje sporten.

Het is overduidelijk en bewezen; Fitte werknemers zijn blije en productieve werknemers die minder verzuimen en langer blijven zodat het verloop binnen het bedrijf afneemt. Het is dus een investering op korte termijn die je ruimschoots terug gaat verdienen op lange termijn.

De mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn legio en door jou te bepalen en door ons samen te finetunen. Denk aan voorlichtingen, een intakegesprek en maatwerkbegeleiding voor elke werknemer, een “inloopspreekuur” waar elke werknemer binnen kan lopen met zijn of haar vragen, een gezondheidsstraat inrichten (samen met de ARBO arts?) waarbij iedereen gemeten, gewogen en getest wordt, etc.

Vinea Coaching Vlissingen - Vitaliteit Training

Prijzen

Bedrijfsbootcamp
€ 80 p/uur
Maatwerktrajecten
€ ??

Prijzen op aanvraag en nader overeen te komen.

Samen werken aan fitte en vitale werknemers?

Plan een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek de mogelijkheden!

Je bent er bijna!Wie mogen we gratis toegang geven?